Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Saturday, April 17, 2010

The Story Of Mak Cik Pantai K...

Pagi tadi kul 7.30 sarapan tepi pantai..it was great..dgn air laut yang nampak sejuk je.. the food juga nice..pekena nasi lemak dgn roti canai dan kopi susu..pergghh kaw2 punye kopi..pekat =p..but..oo ada but plak...hurmm tetapi yang agak merosakkan semua keadaan itu apabila, mak cik kat gerai tu x mesra langsung..muka masam mencuka yang teramat lebih extra cukanya..dari yang ambil order, hantar order, tukang masak.. ohoho..boleh ke ckp dgn customer mcm org ajak bergaduh..Ya Allah..atau mungkin itu lah style yg di anggap stylo oleh mak cik2 yang bekerja di gerai tersebut? lucky lah yang tukang kira duit je senyum haha..money3..yang paling tak best dan menaik kan darah ialah..mak cik tu kemas2 meja dan campak sisa2 tisu di tepi laut...omg!!! mak ciiikkkk... laut dan pantai tu bukan milik mak cik..mak cik x beli..Tuhan bagi laut tu untuk dikongsi semua orang tau.. jgn lah kotorkan..ish3...dan akhirnya kami pulang dengan memandang wajah pekerja swasta sedang menyapu sampah bersungguh2 di awal pagi..mak cik..mak cik tu sama2 makhluk Tuhan macam tukang sapu yang baik hati tu..dia cari rezeki dan mak cik pun cari rezeki jugak kan..so mak cik.. tak salah kita bantu ringan kan beban dia..kan3=)

2 comments:

Angah . Izzah said...

nak buat cemano..those people are not very educated..hehe..silap ari bulan..x skola..hehe..len kali you snap their pic and upload it on your fb or post it in your blog..hehehe =)

Fiya Kamel said...

tu lah..umi order nasi lmak..
pastu dia pun letak ada 1 nasi lemak atas meja kat bhgn order nasik tu...
bila umi tanya baik2 ni nasik sapa.. u know wat?? dgn muka mcm bajet bgos..a.k.a muka berlagaknya dia jwb "awk yg mintal nak nasikan..awk punya lah"..pergghh depan2 org dia cakap kasar gler..umi balas dgn senyum je..
pastu umi kata lah umi takut org lain punya..tu je..mengong mak cik tu.. bkn sorg tapi hampir seluruh mak cik kat kdai tu perangai gitu.. yg sorg tu plak..tau duduk je.. bila pelanggan nak duduk bwh pokok.. dia bebel.."kosi tu basah.. ujan..tu yg basah" menjerit sambil duduk lekat kan ponggong2 kat kosi..lah..cube bwk ringan2kan ponggong tu angkat sket..amek kain..lap ke..ni x..bebel je dgn muka mcm "asam asid" tu..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3