Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Monday, October 17, 2011

Teman SeUTHM di Zenxin Organic Park (^^,)

Sabtu baru-baru ni... Aku ada plan dengan kawan-kawan kelas nak pergi main basikal kat Zenxin Organic Park Kluang.. Maklum lah cuti semester 4 bulan kan hehehe.. Maka semua naik berat badan.. So, ni lah masa yang dinanti-nanti untuk pergi bersenam.. Masa awal-awal plan memang ramai yang nak pergi.. Tapi pada hari kejadian cuma ada 4 orang je budak kelas (production and operation) aku dan lagi 2 orang adalah budak construction...

Bertolak dari Parit Raja lebih kurang pukul 8.30 pagi... Sampai sana dalam pukul 8.50 pagi.. Lepas tu kami pun pergi bayar tiket berharga RM 10.00 untuk basikal 1 seat dan RM 2.00 untuk tiket masuk dalam Organic Park.. Sebelum pilih basikal... Setiap seorang kena lah bayar RM 20.00 sebagai deposit basikal.. Tapi jangan risau... Deposit RM 20.00 akan dipulangkan setelah anda selesai bermain basikal..

Pada 2 jam yang pertama RM 10.00 dan pada jam seterusnya di cas sebanyak RM 2 kalau aku tak silap.. Maka kami bajet yang kami hanya akan berbasikal selama 2 jam je..

Sepanjang berbasikal tu best lah.. Sambil bersenam dengan tercunggap-cungap kayuh naik bukit... Turun bukit best giler sebab dapat rasa angin yang baaaanyaaaakk.. Hilang semua stress walaupun banyak sangat kerja nak difikirkan..

Aku ni bawak kamera.. Kamera orang je pun.. Kamera sayap terbang hehehe... Thank you sangat-sangat bagi pinjam... Saja nak test power kat kamera orang... Maka terhasil lah karya yang ada kat bawah ni...

Model-model aku ni semua kena cover malu hehehe... Ada je orang tengok diorang ni posing... Tapi apa yang penting.... SEMUA ORANG SANGAT HAPPY.... Sayang korang semua... Next trip nak pergi mana eh??? Hehehehe....


















































































Lepas dah berbasikal tu.. Kami dipulangkan semula deposit RM 20.00 dan kami sempat bermain tepat 2 jam sepuas-puasnya.. Selain tu, kami jugak diberikan Herbal Mulberry Tea secara percuma untuk setiap orang bagi membantu menyegarkan badan yang dah penat bersenam...

So... Apa tunggu lagi.... Jalan-jalan lah kat sini....

Thanks sebab baca... (^^,)


2 comments:

Princess LaLoLi said...

pasnie?? ha tepi pantai pulak...? hehehhe

RIMA DANIA said...

Laloli: Boleh aje ida.. Fiya ni macam2 tempat nak bawak korang tau.. hehehe...tunggu masa je..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3