Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Monday, January 27, 2014

Adorable Lil 'Aisya Humaira

Assalamualaikum




'Aisya ni anak abang saudara sebelah Abah.. Cicit first Atok dan arwah Wan (Al-fatihah untuk Wan T_T).. Kalau balik kampung, semua nak take turn kendong dia ke sana sini hehe.. Senang kerja Umi 'Aisya bila ada banyak baby sitter nak jaga 'Aisya..

16 Januari yang lepas genap lah 'Aisya 7 bulan.. Yeaayy!!! Be a good girl lil 'Aisya..

'Aisya ni baby paling senang nak dibawa berjalan-jalan.. Ni pendapat aku lah dan pendapat adik aku sendiri.. Selalunya baby kalau bawa travel ke tempat jauh dan ambil masa yang lama mesti baby tak selesa.. Tapi 'Aisya, kalau dibawa berjalan sampai 12 malam pun, dia act happily dengan big smile, dengan ketawa gelak-gelak.. Nak dengar dia menangis memang susah sangat!! Masa dia baby pun susah nak dengar dia merengek sampai satu masa tu Umi dia saja biarkan 'Aisya menangis lama sikit sebab dia jarang menangis haha.. Umi 'Aisya boleh ketawa, senyum happy tengok baby dia menangis.. "Tu dia.. Baru dengar dia menangis.. Susah nak dengar 'Aisya menangis hehe.." Kata Umi 'Aisya..




Masa diorang datang JB, aku sempat rakam gelagat 'Aisya dalam kereta guna kamera.. Dia punya happy duduk dalam kereta sampai ketawa selang dengan gelak-gelak comel dia tu.. Adorable sesangat!! Geram tau tak.. Aku siap cakap kat 'Aisya, "Yeayy!! Kita on the way nak pergi Nusajaya ni 'Aisya".. Lepas tu dia balas, "Ek..ek..ek..." Apa entah dia reply kat aku haha.. Mungkin dia kata yahooo!!!! Agaknya...




So, ini Abah 'Aisya merangkap abang saudara aku.. Thanks Angah sebab bawa 'Aisya jalan sampai JB hehe..

Mereka sampai JB jam 4 petang kalau tak silap aku.. Jam 5 petang kami ajak diorang keluar pergi Nusajaya.. Saja jalan-jalan ambil angin hehe.. Bergambar sana sini..

Kemudian kami bergegas ke Puteri Harbour pulak.. Saja nak tengok boat mewah parking.. Nak tunjuk tempat yang ada permainan Hello Kitty tu.. Mana tau 'Aisya dah besar boleh datang main kat situ hehe..





'Aisya masih dalam mood yang sama.. Tak menangis, tak bising tapi mata dia melilau pandang tempat baru.. Seolah-olah kepala dia macam memikirkan sesuatu.. 

Di atas kesempatan ini jugak aku dan husband bergambar banyak-banyak dengan 'Aisya hehe..




Ada iras tak hahaha..


Lepas bergambar kat Puteri Harbour, kami gerak ke Medini Mall dan entrance Legoland.. Saja jalan-jalan cuci mata.. Kurang-kurang diorang dah tau Legoland ada kat mana.. So, lain kali nak pergi boleh diorang terus tuju je Legoland tanpa sesat..

After that, kami isi perut kat Dataran JB.. Ni makan malam tau.. Diorang ni mengidam nak makan tauhu bakar, char kuey bakar, steamboat dan abc.. Adik saudara aku, mak cik si 'Aisya siap pejam-pejam mata masa akan tauhu bakar.. Katanya 6 tahun tak jejak JB sebab 6 tahun duduk Mesir.. 

Last dia datang JB tahun 2006.. Hari ni tahun 2014 dia dah jadi Dr.Izzati.. Bertugas kat Hospital Melaka..


There she is.. Dr.Izzati

Aku rasa lah kan, dia ni senang dijaga sebab masa Umi dia pregnant, aku rasa Umi dia HAPPY.. Selalu tengok Umi dia makan sedap-sedap masa 'Aisya dalam perut hahaha.. Abah 'Aisya rajin bawak Umi 'Aisya makan benda yang best tau.. 

Selain tu, Umi 'Aisya ni jenis cool.. Bagi aku lah sebab tiap kali jumpa dia mesti dia cool sangat!!.. Tenang je orangnya.. Lemah lembut.. Umi 'Aisya ni lagi muda dari aku hahaha.. Kiranya dia kahwin lagi muda dari aku..

Aku rasa sebab dia happy sepanjang pregnant, dia enjoy pregnancy dia, ada husband yang share segala happiness dengan dia hahaha so hasilnya adalah 'Aisya baby yang senang dijaga, tak mudah menangis, tak ada nak mengamuk tak tentu pasal, nak mengada-ngada hahaha..




Lepas makan kat Dataran JB, kami supper pulak kat Mee Udang Galah Taman U... Makan je kerjanya kami ni.. 'Aisya masih stay cool walaupun jam dah 11 malam tau.. Dia ngantuk, dia lelap je mata.. Kadang-kadang dia celik mata, senyap je tak nangis sambil pandang luar tingkap..

Sampai rumah dah pukul 12 malam.. Kesian 'Aisya sebab kiteorang kacau waktu tidur dia hehe.. Kat rumah, Umi 'Aisya lap-lapkan badan 'Aisya dan salinkan baju tidur.. 'Aisya terjaga lepas tu ketawa gelak-gelak bila kena agah.. Siap ajak bersembang dengan bahasa dia yang aku tak faham tapi comel la bahasa dia hahaha.. Husband pun sama jugak ambil kesempatan sembang dengan 'Aisya..

Umi 'Aisya kata, "Tak boleh jadi ni.. Budak ni tak tidur pulak.." So, Umi 'Aisya pun bawak lah si 'Aisya masuk bilik dan dodoikan dia.. Sekejap je, lepas tu Umi 'Aisya keluar bilik lepak dengan kiteorang kat depan tv hahaha... Senang kerja Umi budak tembam ni tau hehehe..

Baru-baru ni diorang pergi KL.. Tidur rumah adik aku pulak.. Macam biasa lah.. Bawak round shopping kat KL.. 'Aisya cool je tak merengek pun hahaha.. Pergi baby fair kat PWTC, ramai orang geram tengok dia sebab dia debab hahaha..

Tengah malam sampai rumah adik aku, Umi dengan Abah 'Aisya dah lelap habis.. Penat shopping dan sorong stroller 'Aisya sepanjang hari hehehe.. Si 'Aisya boleh pulak tak tidur pastu merangkak ke sana sini tengah malam dan main sorang-sorang hahaha.. Alahaaii..




Sekarang ni, adik aku si Angah tengah nak mengikut jejak langkah Umi 'Aisya... Katanya nak happy-happy masa pregnant.. Yeayy!!! Tahun ni aku dapat anak saudara.. Tinggal 4 bulan je lagi baby nak lahir.. Yippieee!!!!!! Rasa baru semalam je adik aku announce dia pregnant.. Ceh!! Dia ke aku yang announce hahahaha.. Aku yang announce kat parents aku.. Hari ni jantina baby pun dah tau da.. So, busy lah adik aku shopping barang baby dia hehe.. Tak apa.. Layankan je.. Janji ibu mengandung ni HAPPY..

Tu je nak share.. Kesimpulannya.. Be happy mommies masa pregnant hehe.. Nanti boleh dapat baby yang adorable gitu!! Serius tak tipu.. Susah sangat nak tengok 'Aisya buat perangai nakal.. Dia baik sangat!!.. Sangat-sangat baik..

Thank you (^^,)

2 comments:

mizz miaizzati said...

comelnyaa dak tuuu....

RIMA DANIA said...

mizz miaizzati: comel + tembam hehe

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3