Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Monday, February 9, 2015

Resepi: Onion Cheese Sandwich Grill

Assalamualaikum


Hi!!!

Hari tu aku dah share resepi sandwich telur serba biasa kat LINK ni kan.. Hah! Kali ni aku nak share satu lagi resepi sandwich yang kiranya macam all time favorite lah kat rumah aku tu.. Nama diberi Onion Cheese Sandwich Grill..

Gambar step by step tak ada pulak.. Tak ingat nak snap one by one.. Tapi tak apa.. Resepi ni senang sangat.. Tak ada ilustrasi bergambar pun tak apa.. Insyaallah korang boleh faham melalui pembacaan sahaja dan imagine sendiri..




Tengok pada gambar je korang dah boleh rasa kerangupan sandiwch ni.. Tapi kena lah makan panas-panas.. Makan masa sejuk memang hilang kerangupannya.. Untuk resepi simple ni, korang boleh tengok kat bawah..


Bahan-bahan:

4 keping roti (tak kisah brand apa pun)
Setengah biji bawang besar (hiris halus)
2 keping cheese slice (nak guna cheese yang parut pun ok je)
Butter untuk sapu secukupnya


Cara-cara:

1. Sapu roti dengan sedikit butter..
2. Letak satu helai cheese di atas roti..
3. Taburkan bawang yang dah dihiris halus dia atas cheese tadi..
4. Tutupkan roti dengan sekeping lagi roti..
5. Grill atas pan atau dalam oven sehingga cheese cair dan roti berubah warna perang macam dalam gambar..
6. Sedia untuk dihidang..


Melted cheese tu penggoda sungguh.. Huh!!


Masa aku buat roti ni, dah masuk waktu supper.. Pukul 11 malam macam tu.. Bau dia semerbak betul hahaha.. Of course menggoda adik-adik.. Diorang ingat aku buat banyak.. Konon nak makan sekali lah.. Kecewa bila tengok aku buat untuk diri sendiri je hahahahaha...

Resepi senang je pun.. Kalau MALAS memang tak boleh nak tolong lah.. Tengok jelah sambil telan-telan air liur hehehe.. 

Siapa tak pernah try kombinasi sandwich cheese + onion ni harus lah cuba.. Orang yang tak makan bawang pun tiba-tiba suka nak makan bawang haha.. Resepi ni didatangkan khas dari Abah.. Kiteorang dah biasa breakfast benda ni dari kecik.. Bila dah besar ni memang buat sendiri lah.. Tak kan lah tu pun nak suruh Abah jugak buatkan..

Try tau.. Gerenti SEDAP!!


Thank you for reading!!!


2 comments:

Ezy Loy said...

blh try buat ni..
=)

RIMA DANIA said...

Ezy Loy: Selamat mencuba! :)

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3