Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Tuesday, April 26, 2011

Nini Cokelat Celop Lalala....


Macam budak2 makan ni... Memang semua cakap makanan ringan macam ni suitable untuk kanak2 je.. Siapa cakap? Kalau aku makan pun.. x kan berubah umur aku dari 23 turun ke 2 atau 3 tahun.. Kalau dah 23.. memang 23 lah jugak... Kalau aku makan... orang cakap aku x matang... Masalahnya orang tengok aku sebagai dewasa yang matang ke tidak? Kalau korang
rasa aku mempunyai sifat dan sikap yg matang.. Dats it! Haha kalian pun tau jawapannya..

Ok.. aku ada jugak cek kat bekas tu kot2 lah dia tulis umur bape tahun je yg boleh makan... Hmmm.. xde pon?? Yang aku nampak jelas dan nyata.. Ia hanyalah makanan ringan biskut jejari yang dicelup dalam coklat sebagai penambah perisa terhadap biskut jejari yg berperisa butter je..

Macam jugak orang kita ni pelik je tengok orang senior dewasa main game.. Pada aku senior dewasa yang dah melebihi umur 40++.. Haha.. lecturer Autocad aku cakap.. "Relax lah.. Saya dok Jepun bertahun2.. Selamber jek granny and grandpa main psp kat taman bunga.. kat tepi jalan ke.. xde masalah..."...

Sama lah jugak orang kata tengok kartun disney macam budak2.. Zaman sekarang budak umur 12 tahun dah tak sanggup tengok kartun.. Nampak x matang la dan macam budak2 la.. yang perempuan nampak x ayu.. nampak childish gitu... nanti xde orang nak pikat... Ishh.. relax lah dik.. Anda nak tua dan matang sebelum usia ke? hehe..

Well.. even nampak the old ones makan ice cream pun.. ada jugak suara2 bunyi.. "Uishh..atok tu makan ais-krim lah.. macam budak2"... Ooo.. I hate to hear dialog2 yang sangat x moden dan sangat kuno..

Memang budak2 suka makanan ringan macam Ice cream... Nini coklat celup dan sebagainya sebab bagi aku fitrah kanak2 memang macam tu.. budak2 mengekspresikan setiap kesukaan mereka dengan bentuk yg menunjuk supaya mendapat perhatian dari orang sekeliling x kisah lah sama ada mak ayah dia ke atau family members yang lain untuk belikan dia makanan tu..

Untuk orang dewasa... benda tu semua kita anggap sebahagian dari food list yang wujud di muka bumi ni... Kita beli kalau kita rasa nak... Kita jugak x mengekspresikan kemahuan kita terhadap benda tu macam kanak2... Melompat2... tunjuk2 nak jajan tu.. merengek2... tarik2 mak suruh beli.. Kita dah matang babe!.. Hahaha..

So... lepas ni.. budaya menganggap makan ais-krim... makan Nini coklat celup lalala... orang senior dewasa main game... bukan tu je.. kalau nampak old people playing kite.. dah lah... x payah nak cakap x matangnye dah tua2 main layang2.. Perkara tu semua boleh diterima secara terbuka di negara lain sebagai satu aktiviti kekeluargaan dan untuk release tension.. Mengapa x di negara kita sendiri...

2 comments:

mrS pinu said...

lenx beli ke sye 1 tau...saye pun suke ni..heeeeeeee

Lovea_Fiya said...

hehehe..wah..saya ada geng lar...
ooo.boley jek..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3