Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Sunday, June 3, 2012

Random: Dari English Style ke Biru + Putih + Turquoise... Hantaran pelik tetapi benar!

Assalam.....

Ini merupakan entri pertama untuk minggu ni sebab buzy dengan assignment dan gubahan hantaran... Wee..... Ada lagi 12 hari.... Tapi final ada lagi 7 hari... Okay.. Okay.. So final lagi dekat dengan hari nak nikah...

Alhamdulillah.... Setakat ni antara assignment dengan kesibukkan urus hal nikah adalah BALANCE sebab aku tak abaikan mana-mana... Dua-dua sama penting dan dua-dua ibadah dan dua-dua dapat pahala kan.... Jadi kena lah balance dua-dua..

Aku berani mengaku aku orang yang komitmen... Lagi-lagi bab kerja kumpulan... Aku akan buat jugak walaupun masa tu aku rasa macam..... PENATnyaaaa.... LETIHnyaaaa.... Semua rasa ada tapi perjalanan belajar dan nikah adalah benda yang baik.... Allah mudahkan masa... Sempatkan kita urus semuanya walaupun kadang-kadang fikir 24jam sehari macam tak cukup...

So.... Study week ni aku dah bajet dari Jumaat sampai Selasa aku kat rumah setel kan semua hal nikah yang aku boleh setel kan sebab ada part memang parents kita yang setel kan.... 

Dalam masa yang sama... Aku tak tahu lah nak bagi istilah apa... Tapi terima kasih banyak-banyak pada lecturer dan mak cik- mak cik yang telah menghulur salam kaut (ehh??) terlebih awal... Terima kasih wish "Selamat Pengantin Baru" walaupun  aku belum dapat feel pengantin hahaha... Terima kasih jugak di atas segala nasihat yang sentiasa menyuruh aku belajar macam mana nak jadi isteri yang baik....

Okay.......... Kat bawah ni ada hantaran aku kepada dia yang sepatutnya english style tapi jadi macam kaler jersi  bola sepak Argentina pun ada hahahahaha.... Bak kata adik aku....

"Kalau buat hantaran english style... Rasa macam tak sedar diri yang kita ni Melayu hahaha." Dia ni dah ting tong sebab penat usung aku ke sana sini beli barang....








PELIK TAPI BENAR.......... Punya lah malas nak pergi kedai yang pertama aku beli bahan nak buat hantaran... Sebab jauh dan takut sesat... Dah la segala macam ribbon habis.... Maka.. Aku redah ke kedai lain yang dekat dengan rumah hahaha.... Tengok apa jadiiii......... Boleh lah Labuuuu...... Lain-lain ribbon janji kaler sama...  So...... Jangan tiru macam aku.... Dah cacat dah hantaran tapi aku memang tak kisah... Hahahaha... Ni kekreatifan aku.... Kena letak watermark ni... Kang orang lain tiru hahaha....



Kalau beg ke kasut ke... Apa-apa jelah barang... Mesti orang nak nampak kan brand hehehehe... Aku balut habis beg ni... Memang orang pun tak tahu yang aku balut tu beg... Okay.. Ni aku bagi tau... "Dalam tu ada beg.." Hehehehehe......


Sebenarnya aku pun ting tong jugak.... Suka-suka hati aku je nak buat hantaran macam tu la macam ni la.... Ishhhhhh..... Kalau dinilai dengan pemarkahan tahap kekemasan dan kekreatifan... Fail agaknya.. Kalau dinilai dengan kesungguhan... Nilai dengan keikhlasan... Memang dapat DEKAN terussss.... Hahaha....

6 hantaran aku kerjakan... 2 my mom uruskan... Lagi 1 adik aku buat... So.. Cukup la 9..... Kan.....


Terima kasihhhh........

4 comments:

shazwan: said...

cantik2 sumanya. and gudluck final yea :)

RIMA DANIA said...

Shazwan: tq very mucn=)

sayap terbang said...

wah2 men balut2 hantaran lak yer?? haha

RIMA DANIA said...

ST: hahaha balut jangan x balut

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3