Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Sunday, May 27, 2012

MY STORY: AKU TERIMA NIKAHNYA (PART 4)

Assalam...

Semalam 26.5.2012 selamat lah majlis pertemuan antara 2 buah keluarga iaitu sebelah keluarga aku dan jugak dia... 

Rombongan sebelah dia sampai pada jam 12 tengahari.. Ada parents dia dan kakak dia sekeluarga.. SIMPLE! Hehe...

Sebelah aku pulak ada Atok dan Nenek sebelah ayahanda.. Pastu yang lain-lain semua adik-beradik aku dengan parents aku je... SIMPLE!

Masa family dia sampai aku salam-salam jelah lepas tu terus masuk dapur prepare hidangan makan tengahari yang dimasak oleh Atok, Nenek dan ayahanda.. Hehe... Bukan aku prepare sorang-sorang tapi adik-adik aku pun sama-sama tolong...

Sepanjang mereka berbincang aku tak dengar apa-apa sebab kat dapur dah sebok dengan hal sendiri jadi tak terdengar segala meeting di ruang tamu...

Selesai meeting dan sesi berkenalan.... Kami pun mula menghidang makan tengahari... Disebabkan aku dah biasa dengan family dia... Jadi aku pun relax... Tak nervous langsung... Hehe tu kelebihan kalau dah pernah jumpa bakal family...

Sambil makan sambil bersembang dan sangat sempoi... Aku rasa aku tuang air kat depan bakal suami, depan bakal bapak mertua, depan mak mertua, depan bakal abang ipar, kakak ipar... Rasa macam dah jadi sebahagian dari family sendiri... Hahaha tak gigil-gigil ke... Tuang air tertumpah-tumpah ke... Alhamdulillah okay semuanya...

Lepas selesai semuanya bakal mak mertua aku bagi bungkusan hadiah yang merupakan HADIAH dari pihak lelaki kepada aku... Dalam bungkusan tu ada kain ela... Haha nak raya sedondon dengan bakal suami yang bakal jadi suami within 20 days from now...

Nak cakap lagi hahaha..... Bertunang 20 hari je... Lebih kurang 3 minggu lah... Sangat singkat dan sekejap....




Orang dapur =p




Meeting...... 




Bakal abah dan mak mertua dan anak-anak saudara.... 




My mom ajak makan sekali sambil sembang dengan bakal family...




Bakal Abah and My ABAH!




Sembang-sembang selepas makan...




Sarung cincin suka-suka... Hehe..




Ain... Bakal anak saudara yang manja...




Last jumpa dia ni 2 tahun lepas.. Tak dapat nak bergambar pun..
Tak terfikir semalam ambil gambar dengan dia sebab bakal
jadi auntie dia hehehe,,, Becoming auntie kepada 17 orang anak
saudara... Sebelah aku ZERO lagi la.... Haha....




Adik saudara yang datang kemudian...




Selepas majlis....




Sesi menghantar rombongan balik...




My Beloved mom yang asyik ke dapur walaupun sepatutnya
dia meeting sekali.... Hahaha...





Lagi 20 hari atau 3 minggu insyaallah majlis kenduri nikah pulak.... Sekarang tengah busy setel kan hal nak nikah kat masjid... Nak setel kan macam-macam untuk nikah... Bilik pun penuh dengan hantaran untuk bakal suami... Nak gubah hantaran rasa macam masih awal tapi insyaallah akan di setel kan oleh keluarga...

Lagi 2 minggu nak final..... Wooooo.... Semoga final dan pernikahan berjalan seiring... Bukan terberat sebelah pulak hehehe.... Doakan kami.... Kemudahan kami... Kebahagiaan kami... Insyallah...

Sekian.........


7 comments:

IdaRaida said...

alhamdulillah..
moga segalany berjalan seperti yg dirancang,, amin

CiK GorGeouS ! said...

aLhamduLiLLah...dah nak jadi bini orang dah...congrats untuk anda :) seLamat menempuhi aLam yang Lain :)

RIMA DANIA said...

Ida: Ameen... terima kasih ida

RIMA DANIA said...

Cik Gojes: Terima kasih cik gojes =)

sayap terbang said...

smoga kekal hingga anak cucu cicit piut.. hehehehe.. 16hb is coming...

RIMA DANIA said...

ST: amboi.. ke akhir hayat laa... hehehe...

sayap terbang said...

hehe okeyh2.. sampai tua bangke.. hahaha

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3