Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Sunday, March 24, 2013

Househusband.. Errkk

Assalam...



Last semester kat U memang mencabar.. Projek Sarjana Muda 2 (PSM) semakin terasa tekanannya.. Kadang-kadang kena marah dengan supervisor bergenang air mata rasa nak lari je balik JB.. Lepas tu pening kepala nak create questionnaire supaya soalan tak bias dan dapat result kajian yang cantek (do you know what i mean huhu)... Semuanya menyebabkan stress... 

Bila bawa balik kerja U ke rumah, rumah pun jadi kurang terurus seperti kebiasaanya.. Aku bila banyak kerja, tak fikir nak makan.. So, aku just masak je lah janji husband makan walaupun aku tak rasa nak makan (husband paksa aku makan jugak!)...

Tengah malam buta, lepas siang hari stress buat PSM, aku suka karaoke sambil rakam suara sendiri.. Lepas tu dengar balik suara sendiri berulang kali hahahaha.. HABIT yang tak dapat dielakkan bila stress... As long as.. I'm happy kira ok lah tu kan...

Today.. Aku masih sibuk dengan PSM.. So, aku tak sentuh sangat house chores ni... Thankful lah ada husband yang terdidik oleh emaknya untuk mengurus rumah tangga.. 

Pagi ni dia tang tung tang kat dapur menumbuk bawang dan sebagainya dengan lesung untuk buat rencah mee hoon sup style dia hehehe.. "Sayaanngg.. Jom makan..".. Waahh.. Siap hidangkan untuk kita lagi.. Simple tapi sedap sebab dia pun pandai masak... Aku paling suka kalau dia masak lauk jawa iaitu lauk ayam masak ungkep...

Lepas tu dia tengok rumah berhabuk.. Dia yang terus ambil penyapu dan sapu seluruh rumah.. Sedap mata aku memandang, rumah kembali bersih dan normal seperti biasa hehehe... Dia settle sendiri baju-baju kerja untuk seminggu punya stok.. Thank you sebab memudahkan kerja I...





Tak berniat pun nak membuli hehehe.. Jangan ada yang tuduh aku bukan-bukan eh lepas baca entry ni.. Insyaallah cuti pertengahan sem yang bakal muncul tak lama lagi.. Aku balas balik dengan masak selama 10 hari.. Kemas rumah.. Semuanyaaa lah senang cerita..






Yeayyyy!!!!!!! Thank you so much... Love you much more!!!!! Husband and wife kena tolong menolong... We are living as a teamwork.. Kalau nak harap isteri buat semua kerja seorang diri, i believe tu bukan teamwork.. Itu more too nak jadikan wife as a maid huhuhu.. Jom living as a teamwork!!!!!


Thank you...

p/s: Hishop sedang mengadakan SALE untuk beberapa jenis peralatan make-up.. Bagi yang berminat untuk membeli atau sekadar berminat untuk mencuci mata hehe boleh lah klik Hishop sekarang...

2 comments:

ELeEa said...

salam
following you...
kita pun tgh study...kdg2 mmg hubby yg byk tlg urus umah tangga... =)
alhamdulillah

RIMA DANIA said...

EleEa: Salam kembali (^^,).. Beruntung kita dapat husband yang boleh tolong urusan rumah tangga bila isteri sibuk dengan assignment, test..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3