Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Friday, August 12, 2011

MENU BUKA PUASA HARI KE-12

Semalam makan Mee Rebus je tapi beli kat food court.. Bukan aku yang beli tapi adik dengan my mom keluar pergi beli... Aku memang pengsan semalam... Berehat sepuas hati sebab penat.. Bangun tidur pun sakit-sakit badan... Memang tak selesa...

Hari ni my mom dah beli bahan nak masak untuk buka... Simple sangat menu buka kami satu family sebab hari ni makan western je.. Tapi family aku memang tak buka nasik berlauk.... Nasi berlauk hanya di makan pada waktu sahur...

Aku dengan Itsmenoni tung tang tung tang berdua masak sebab my mom tengah siapkan kerja filing dia.. Esok nak tunjuk kat bos hahaha... Sabtu tu.. Bukan Isnin- Jumaat je.. Buzy tak buzy my mom.. Ha nak tengok menu simple kami... Jom cuci mata jap....





Tu dia... Simple sungguh.... Agak-agak kenyang ke makan macam ni je??






Aku kenyang aje.... Simple kan?? Semua goreng-goreng je... Vege Roll tu pun beli yang dah siap iaitu cap HPA... Try lah... Sedap jugak... Pastu pada yang rumah dia dekat dengan Jusco.. Beli lah ayam perap kat bahagian market tu.... Murah dan tinggal masak atas kuali je... Salad pulak gaul je dengan mayonis... Sos black paper tu patotnya aku yang buat... Tapi tak cukup tangan dah... Jadi my mom lah akhirnya ke dapur buat sos...





Alhamdulillah.... Selesai dah berbuka... Jangan lupa minum secawan yogurt untuk penghadaman yang baik hehehe (^^,)


11 comments:

anis aneesa said...

wahh..bbuka pose mam tu jerp?kalo famili sy,mmg wajib makan nasik..x kire berbuka @ bersahur..kalo x,tgh malam akn carik makanan ag..huhuhu..

azeelia azman said...

perhh mkn tu jer bbuka?? bagus nyer.jimat duit makan mcm neh.haha.

sayap_terbang said...

naaakkk jugak byk2.. hehe

RIMA DANIA said...

anis: family saya memang macam tu.. saya sendiri pelik kalau buka makan nasik berlauk sebab tak biasa.. selalu buka memang makan yang ringan je.. (^^,)..

RIMA DANIA said...

azeelia: haha.. memang menu simple sangat... tu pun lepas makan rasa berat je mata mcm ade setan gayut.. ngantok je..

RIMA DANIA said...

ST: naik sem lah..jom BBQ hahaha

CiK GorGeouS ! said...

disebabkan ayah and adik LeLaki CG tengah buiLd muscLe, makanya semua pon kurang makan benda bergoreng...huuuu~

RIMA DANIA said...

CG: Hehehe..wah makan sup2 dengan rebus ke CG... Try lah steamboat... Sihat tu...

sayap_terbang said...

wah bbq??? hehe.. kat mana??? kat umah sewa anda pown bule... hihi

RIMA DANIA said...

ST: hahaha insyaallah...money ade bbq on hahaha

sayap_terbang said...

haha mesti ade punyer... hehe.. wat simple2... anda masak, sy mkn... hahaha

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3