Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Tuesday, October 16, 2012

Dulu... Sekarang.. Tia Amelia Testimoni


Assalam...


Sekali-sekala jumpa kawan yang dah lama tak jumpa.. Mesti kawan akan tegur setiap perubahan kita.. Untuk kes aku.. Sejak tahun ni.. Ramai yang tegur tentang kulit muka... Macam mana jadi clear dari sebarang jerawat batu dan pasir + kurangnya kesan bekas jerawat lama..

Aku ni jenis kulit yang sangat teruk sebab berjerawat penuh muka sampai tinggal tanda.. Picit tak picit pun sama je.. Bekas jerawat ada!

Pergi facial jangan cakap lah... Facial mahal ke.. Murah ke.. Bajet sederhana ke.. Semua dah cuba... Penat tu memang penat tapi kita usahakan jelah... So... Pada semester sesi 2011/2012 yang lepas, aku terbuka pintu hati nak cuba Tia Amelia...

Sebelum aku beli produk tu.. Aku lagi suka buat research kat internet.. Google semua testimoni dan bandingkan dengan produk lain.. Lepas tu rasa yakin sangat nak cuba walaupun pada aku mahal untuk maintain tiap bulan.. Tapi sampai bila kan nak usung kulit muka yang macam tu...

Akhirnya.... Setelah bertahun-tahun cari jalan penyelesaian, baru aku jumpa produk yang paling sesuai... Baru 2 minggu guna dah ada perubahan sikit-sikit... Sebulan, lagi nampak... Alhamdulillah sekarang dah setahun pun.. 

Jerawat tu still keluar sikit-sikit tapi dah tentu tak seteruk macam dulu.. Cepat bersih.. Tapi kalau kawan tanya tentang produk apa aku guna, lepas tu aku bagi tau aku guna produk ni... Ramai yang bagi respon muka diorang tak sesuai dengan produk ni.. So diorang nak cuba produk lain..

Aku syorkan kalau tak sesuai dengan Tia Amelia... Boleh lah cuba produk SF Beauty.. Ramai jugak yang pakai ok.. Kakak ipar pakai pun nampak makin cantik dan bersih kulit dia.. Muda je walaupun anak dah 3.. Hehehe...

So... Apa-apa pun try and error pada produk kecantikkan tapi pastikan tak membahayakan kesihatan... Jangan terlalu obses nak cantik tapi cantik tu sekejap je dan sengsara tu yang lama... Berhati-hati!!





Sebelum pakai dan selepas pakai... Bezakan?








 Level confident lebih tinggi lepas guna Tia Amelia..
Tak apa tak cantik.. Janji kita jaga kulit muka supaya bersih dan 
sedap mata sendiri memandang..








Truly confident... Tak tipu!! 









2007 tu zaman belajar kat poli... Owhh... Memang zaman tak
jaga muka... No make up no everything... Serius hitam sebab selalu
jalan kaki... Kadang-kadang malas nak guna payung sebab guna tak guna
tetap lah hitam... 

2012 zaman dah dewasa lah konon hehehe... Dah pandai jaga
muka lah kononnya... Alhamdulillah... Masa nikah dapat juga
merasa make up muka dengan mudah dan tak payah touch up tebal-tebal
sebab muka dah bersih...







Tia Amelia hantaran hari nikah dari suami untukku..
Dapat set baru pulak tu... Teruja cuba pencuci muka
yang cecair tu hehe.. Memang best!!! Sekarang Umi..
Adik-adik lelaki.. Housemate.. Aku promote brand ni untuk
hasil kulit wajah yang lebih baik.. Insyaallah..








Sebenarnya testimoni yang aku letak kat blog antara
paling banyak yang orang view.. So.. Aku share apa
yang terbaik untuk dikongsi... Try and error ok!

Untuk yang pernah baca blog aku tentang Clenx Tea
Testimoni... Testimoni khas dari aku... Alhamdulillah
lebih 2 bulan tak minum sebab berat maintain tapi
tetap control makan... Makin ramai yang cuba lepas
testimoni tu... So pada yang belum cuba... Boleh cuba
untuk mengurangkan berat badan... Buang toksik dalam
badan dan menjaga kesihatan dalaman...


Terima kasih...


29 comments:

UmmiSyarni said...

sy pakai ST & minum clenx tea.memang OK!

RIMA DANIA said...

UmmiSyarni: saya pernah pakai ST ok.. pakai kali kedua jadi kurang ok hehe..mungkin tak sesuai dgn saya.. Tapi clenx tea memang ok!! hehe

nur syafiqah Zahit said...

Layari eqaon9shop untuk tempahan product Tia Amelia dgn harga borong...rm85,hrga sebenar rm100 untuk 1 set
Hubungi 0139412360

ilham airid said...

Assalamualaikum...
Kami menjual pelbagai produk termasuk Tia Amelia..rm80 je...sila like page kami di facebook Ilham Airid Shop atau add Ilham Airid Perkahwinan:-)

Anonymous said...

asalamualaikum dik, dulu kulit akak mcam adik juga lepas guna tia allahamdullilah kurang banyak dan semakin ok,akak pakai kat 4 tahun dah,
so sekarang akak
pakai krim siang je...syukur sangat2 akak stuju dengan adik.:-)

RIMA DANIA said...

Anon: Waalaikumsalam kak..

Saya pun baru nak masuk 2 tahun guna tia amelia.. Memang tak tukar dengan produk lain sejak ramai orang tegur kulit muka saya dah semakin bersih.. Tak sama macam sebelum saya guna tia amelia..

Sebelum tu ada orang sampai tegur saya.. Dia kata pakai lah produk apa pun, kulit saya tetap teruk berjerawat dan banyak tanda hitam.. Tapi tak sangka pandangan orang tu salah sebab saya dah cuba tia amelia ni dan sesuai dgn saya..

Anonymous said...

TIa Amelia ni...ade hydroquinon x?

RIMA DANIA said...

Anon: Tia Amelia yang tak okay cuma krim jeragat je.. Ada family pernah pakai lepas tu muka jadi sedikit sakit atau pedih.. Saya tak guna krim jeragat Tia Amelia.. Saya cuma guna pencuci muka, krim foundation, krim kunyit dan krim pemutih sahaja =)

fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
Jom klik link kat bawah nie..
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
Jom klik link kat bawah nie..
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

Shuhada Sidik said...

google pasal tia amelia and jumpa blog akak. insyaAllah nak try jugak!! nak cantik mcm akak.hehhee..

RIMA DANIA said...

Shuhada Sidik: Jom cantik sama-sama!!! hehe

Ainaa~ said...

Kalau nk pkai tia amelia sy recomend pkai pemutih aja sbb krim kunyit dia kan didaftarkan hitam oleh bpfk...

So far sy pnh try dlu. Yep kulit cantik then i stop pakai tukar produk lain..xd masalah sbb kulit bukan jnis sensatif

Nasihat sy for those yg nj try boleh..jgn pkai kunyit just pemutih. Akn lambat kesannya skit

And kalau kulit jnis sensative better pegi pakai kulit..they know better what product suit u :)

RIMA DANIA said...

Ainaa: Setahu saya yang di black list oleh KKM adalah Krim Jeragat Tia Amelia bukan Krim Kunyit Tia Amelia..

Mula-mula tak tau Krim Jeragat tu dah di black list, so bagi mak pakai.. Mak pakai sekali je terus rasa tak okay.. Bila check kat internet, rupanya KKM dan black list produk Krim Jeragat Tia Amelia.. Krim Kunyit, Krim Pemutih tak ada masalah :)

Anonymous said...

Nak Tanya klu pakar set nie betul ke xde pengelupasan?

Anonymous said...

*pakai

RIMA DANIA said...

Anon: Saya pakai takde mengelupas..cuma kulit jadi cerah dan glow.. mula2 dia rawat bekas2 jerawat.. lama-lama baru kulit jadi glow..

Anonymous said...

As salam. saya baru cuba pakai Tia Amelia sbb jerawat teruk kat muka tp saya pakai toner dan krim kunyit saje.
Boleh x share mcm mana cara awak pakai set ni?
n awak pakai full set ke?

Btw, u look gorgeous. jeles tgk kulit muka dan cantik :)

RIMA DANIA said...

Anon:

Salam.

Saya guna set ni ikut instruction pada kotak Tia Amelia.. Saya beli set yang ada sabun, krim kunyit, krim pemutih dan foundation.

Krim kunyit dan krim pemutih untuk diguna waktu malam.

Sebelum tidur, lepas cuci muka dengan pencuci Tia Amelia (tak kisah yang sabun buku atau cecair), saya akan apply toner..

Tapi toner saya guna safi balqis sebab saya sesuai dengan toner safi balqis.

Kemudian saya akan sapu krim pemutih secara nipis.. Lepas tu saya akan sapu krim kunyit pulak secara nipis.

Esok paginya bangun, saya akan terus cuci dengan pencuci muka Tia Amelia.

Masa muka saya tengah jerawat teruk, saya buat hari-hari tanpa miss sekali pun selama 2-3minggu.

Bila muka dah ok dan bersih, saya buat sesekali je bila saya rasa nak buat ^_^

Kesan dia cepat atau lambat depends pada kulit masing-masing.. Ada orang sesuai dengan produk ni, ada yang tak..

RIMA DANIA said...

Anon:

*sambung sebab ada yang tertinggal hehe..

Kesan pakai krim pemutih tu untuk hilangkan bekas jerawat dan bintik hitam..

Kesan krim kunyit untuk kecik kan jerawat dan hapuskan jerawat dari tumbuh semula kat muka..

Bila saya nak keluar rumah, saya guna toner safi balqis perfect 10 (warna biru) kemudian sapu foundation Tia Amelia dan last sekali baru apply compact powder..

Armiya Zulkafle said...

Salam...sis pakai tia amelia semua ye...sabun ngan pencuci muka tu function dia sme eh???saya baru berniat nak mencuba...muka kelihatan gelap sangat...dan tak bermaya

Armiya Zulkafle said...

Salam...sis pakai tia amelia semua ye...sabun ngan pencuci muka tu function dia sme eh???saya baru berniat nak mencuba...muka kelihatan gelap sangat...dan tak bermaya

RIMA DANIA said...

Armiya Zulkafle : sabun dengan pencuci muka cecair tu sama cuma kalau guna sabun lagi jimat..dapat pakai lama..tapi saya suka yang cecair sebab senang nak bawak ke mana-mana memandangkan dia dalam botol :)

Emie Miera said...

Salam. . Ni positif pulak kesan nye. Kenapa sy ada baca blog , ramai yg kata jerawat tumbuh macam cendawan kalau pakai tia ni. Pelik la. Mne satu ni. 😫😫😫😫😫 baru je nak gune

RIMA DANIA said...

Emie Miera: Salam.. Saya rasa depend pada kulit masing-masing kot.. Saya stop pakai krim kunyit dan krim pemutih nak dekat setahun tapi jerawat tak ada naik banyak.. So far memang okay je :) Cuma pencuci muka memang saya guna tia amelia je.. Krim kunyit dan krim pemutih tu je dah tak rajin nak pakai haha..

Mardawia Marzwan said...

saya pernah guna TA..kulit memng cantik..tiba2 ada org kata TA ada racun so sy stop n cuba produk lain...malangnya satu pun xberkesan..makin kusam.lpas baca ni lega..rupanya krim jeragat je yg beracun..so sy akn tukar semula dengan TA..

RIMA DANIA said...

Mardawia Marzwan: saya pakai TA sejak 2011 sampai sekarang.. alhamdulillah tiada kesan yang memudaratkan kulit muka saya.. cuma jangan guna krim jeragat TA sebab dah disahkan bahaya untuk kulit ;)

Norhazwani abdul hamid said...

sy nk Tanya..
pencuci muka tia yang original warna apa erh???

Anonymous said...

salam akak.. nak tanya banyak ni..boleh tak bagi id wc atau whatsup no.bukan apa nak lebih detail pertanyaan tntang tia amelia. no. saya 01114415671..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3