Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Tuesday, November 27, 2012

Kenapa dia SPECIAL...

Assalam...


Short messaging service... Kami suami isteri sangat-sangat jarang call... Sebulan ada lah sekali, dua... Tak biasa sebab masa kawan dulu pun boleh kira berapa kali je call.. Jadi medium sms tu lebih kerap dari segala medium yang lain.. Hehehe... (Sesekali jumpa mula lah banyak cerita.. Aku yang paling kepoh bercerita!! Hahaha..)


Aku: Rasanya minggu ni kita tak dapat jumpa.. Banyak sangat assignment.. Report PSM kena siapkan cepat...(Padahal Batu Pahat dengan JB je pun hehe.. Jauh la sangat)...

Husband: Ooo.. Banyak kerja ya... Abang cuti Sabtu ni.. Abang tak kerja...

Aku: Tu lah... Banyak sangat.. Semua subjek ada assigment grouping.. Takut tak terbuat je assignment kalau balik Melaka.. (Balik rumah parents aku lah tu...)

Husband: Ooo.. Tak apa.. Kalau macam tu Abang kerja lah Sabtu ni sebab kita tak jadi jumpa...

Aku: Ok.. Abang kerja pun tak apa.. Kita tak jumpa 'kot' Jumaat sampai Ahad ni...

Husband: Ok.. Buat assignment elok-elok.. Kalau rindu... Cepat-cepat bagi tau Abang.. Nanti Abang datang Batu Pahat kita jumpa ya...

Aku: Okay Abang.. Apa-apa hal nanti akan di beri tau ya... (Dalam hati...... TERHARU giler!!!!)






Itu pasal lah tak hesitate langsung menerima lamaran jadi isteri dia
hehehe.. That's why lah I Love Him so much hihihihi....




Terima kasih husband sebab Redha wife dia tak dapat nak tumpu kat dia minggu ni.. Terima kasih jugak sebab Redha yang wife dia student sepenuh masa... 

Pelik tak tiap weekend nak kena jumpa? Tak pelik pun hehehe sebab dalam sehari berapa kali je dapat sms.. Kadang-kadang sempat sms pagi sebelum dua-dua pergi kerja atau kelas.. Kemudian mesej lagi bila masing-masing dah ada kat rumah sebab sorang balik dari kelas + sorang lagi baru balik kerja.. Tu pun kalau aku ada kelas malam.. Tak mesej dah... Kalau dia meeting malam pun tak mesej dah.. Mesej just untuk wish good night atau tanya apa agenda esok..

Call lagi lah jarang sebab tak biasa call kalau tak ada hal penting nak dibincangkan hehe... Setakat nak borak-borak tu sms pun ok dah.. Inbox FB ke..  3G? Baru nak belajar pakai 3G hehehehe... Kesian aku.. Tak pandai guna teknologi.. Sebab tu lah kami manfaatkan weekend yang ada untuk bersama-sama.. Kadang-kadang dapat lah jumpa Sabtu petang sampai Ahad malam.. Paling untung kalau dapat jumpa Jumaat malam sampai Ahad malam.. Tu memang paling untung lah.. 

Walaupun tak sabar nak serumah... Hehehe tapi aku percaya dengan cara ni kami membina RINDU... Kami membina KASIH SAYANG... Isshh.. Terjiwang pulak.. 

Thank you....







* Share tips yang tak seberapa.... Janji kita buat dengan ikhlas..

Memandangkan jarang jumpa husband.. Ada satu benda yang aku selalu buat kat dia tanpa pengetahuan dia dari 1st day nikah sampai hari ni.. Walaupun ketika entry ni ditulis.. Buat apa tu?? Hehehe...

Untuk isteri-isteri.. Sekali-sekala bila kita sentuh suami.. Contohnya potongkan kuku ke.. Salam dia ke.. Tepuk dia dari belakang.. Doakan selalu kesejahteraan tubuh badan suami, kemurahan rezeki suami, mintak Allah ampunkan dosa-dosa suami.. Jadikan lah dia ahli Syurga.. Jauhkan dia dari azab api neraka.. Mintak Allah jadikan suami kita suami yang Soleh.. Jadi pemimpin rumahtangga yang bertanggungjawab.. Dan sebagainya (ikut permintaan masing-masing...) 

Saat tu... Biar kita dan Allah je yang tahu setiap perucapan dalam hati kita.. Doa kita untuk hamba Allah yang kita sangat-sangat sayang.. Boleh apply untuk parents dan kawan-kawan.. =)



4 comments:

mrS pinu said...

syukurla fiya dapat jugak jumpa walaupun wekend jek..ku jumpa ct sem jeala..hehehehhe...tapi xpe Allah yg aturkan cmni..msti ade hikmahnya..heeeee.....tq 4 da info sama :-)...sye akan amalkan..heeee

RIMA DANIA said...

MrsPinu: sebab tu lah kiteorg admire sangat dgn korg...korg lagi kuat dr kiteorg yg dekat ni...nak dekat 2 tahun duk jauh...sem depan nak kira 3 thn da sorg kelantan sorg johor... hehe..

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum..

kompius akak nak panggil awak rima dania ke atau afiah kamel??heheh..

Anyway, tq sudi try resepi yg akak sharekan di blog tu. RVC tu mmg best. Next time akak suggestkan awak try resepi rvc yg ni pulak:
http://ovenkecil.blogspot.com/2012/10/moist-red-velvet-cupcakes-nurul-with.html

Yg ni lagi super moist tau.. Dah cuba bagi f/back ye... Tahniah buat adinda awak yg baru disunting org...

RIMA DANIA said...

Kak Naz: mesti rvc yang akak bagi tu lagi best kan..hehe..tengah nak try yogurt cupcake akak tu..nmpak gebu je..hehe terima kasih kak..

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3