Assalamualaikum... The owner of this blog is R.I.M.A D.A.N.I.A would like to thank you to all the viewers from all over the world.. Never felt hesitate to come again.. I'm always welcoming every single viewers and appreciate it..(^^,)

Wednesday, January 2, 2013

Salah sangka!! (Just for laugh.. It happened!!!)

Assalam...



Berlaku satu peristiwa lucu bila housemate salah sangka kat aku... Sebenarnya aku yang paling tua dalam rumah sewa sekarang.. Semua panggil aku 'Akak!...".. Aku jugak seorang "Akak!.." yang dah kahwin... Ceritanya begini...

Aku ternampak satu benda ni.. Benda tu atas meja aku... Benda tu memang roomate aku yang bagi... Memandangkan benda tu lama sangat terbiar... Aku fikir ada baiknya kalau aku manfaatkan sebaik mungkin... Hehe roomate mesti suka tengok aku guna barang yang dia bagi...

Lepas guna benda tu... Aku tersenyum sorang-sorang dan terasa HAPPY!!! Tak sangka nampak menarik jugak hehehe.. Tak terfikir nak buat macam ni pun... So..... Lepas siap semuanya.. Aku pun berlari keluar bilik dan cari roomate kat ruang tamu... 

Air muka aku happy dan senang hati... Hahaha.. Aku jerit "Ainiiiii!!!!! Tengok niiiiiii....." Dengan senyuman yang sangat lebar....




Masa aku berlari ke arah roomate tu... Aku tutup benda tu macam ni dengan menggunakan tangan aku sebab aku malu pulak kalau adik-adik housemate nampak apa kejadahnya akak diorang ni buat hahaha...

Aku datang rapat kat roomate sambil housemate pandang pelik! Aku sorok-sorok tunjuk benda tu kat roomate... Roomate gelak besar... Dia nampak happy sangat dan kami ketawa sama-sama...

Housemate yang tengah tengok TV dah mula syak sesuatu lalu dia cakap...

"Hehe.. Apa tu?"

Aku pun malu-malu bukak genggaman tangan dan tunjuk pulak kat housemate...





Housemate bagi respon, "Laaaa.. Ingatkan yang tuuuuuu... Broadband rupanya hahahaha..."

Aku faham sangat dah apa housemate aku yang sorang ni fikir.... Korang rasa korang tau tak apa yang housemate aku fikir????



























































































































































































Dia ingat aku happy sangat tunjuk benda alah ni kat roomate... Dan sangka its +ve result.. Hehehe kebetulan pulak broadband aku warna lebih kurang macam pregnancy test... Aku jugak telah membuat tindak tanduk curious kat housemate maka ini lah yang terjadi... SALAH SANGKA!!..

Masa tu aku percaya... Everyone expecting something from me and husband.. But still... I'm on my way to finish my study first... Tapi semuanya dengan izin Allah, right? Insyaallah.. Pandai budak-budak ni... Dah dapat abang ipar... Nak anak sedara pulak.. =p





Benda yang roomate aku bagi tu sebenarnya STICKER je pun hahahaha... Aku baru terfikir nak tampal kat broadband yang boring colournya sebab putih je... So... Aku terfikir nak tampal sticker kat broadband tu.. Sambil buat sambil happy sorang-sorang.. Haha.. 

Insyaallah see all of you di entry lain pulak ya... Thank you everyone!!! Hehehe...

2 comments:

Arifah Waly said...

beta juga dengan penuh bergaya hampir tersalah sangka.hihi

betowe, rezeki dari Allah, sapa tahu kan (?) (senyum sumbing)

saya adalah robot bergaya =..="

RIMA DANIA said...

Arifah Waly: Hehe senyum sumbing tu macam mana?.. Insyaallah.. One fine day...

NOTES

NOTES
Jom LIKE page ANNADARLING di Facebook dan nantikan hanya yang exclusive dan terbaik insyaallah dari kami <3